Een nagelbijter valt in de categorie probleemnagels.

Nagelbijten is voor veel mensen een probleem. Buiten het feit dat het de nagel natuurlijk niet ten goede komt, er kunnen zelfs ziektes aan de nagel of het nagelbed optreden, speelt ook nog eens het aspect dat veel mensen er zich voor schamen, en hierdoor wellicht ook onzeker zijn.

Bestaat er een mogelijkheid om deze nagels te laten behandelen?

Jazeker bestaat er een mogelijkheid voor. Er kunnen namelijk ook kunstnagels worden aangebracht bij een nagelbijter, zelfs tot elke gewenste lengte.

Ik adviseer echter om dit, zeker in het beginstadium te beperken tot millimeter werk.

Doordat de natuurlijke nagel en het nagelbed enigszins anders zullen aanvoelen, is het een stuk makkelijker om de nagel met rust te laten, en zal de behoefte om hierop te bijten minder zijn. Echter moet er natuurlijk altijd ook nog een eigen wil zijn. Deze behandeling geldt zowel voor vrouwen alsook voor mannen.

De Behandeling.

Ik besteed extra aandacht aan de voorbereiding van de natuurlijke nagel.

De Nagelriem.

Doordat deze ver op de natuurlijke nagel vast zit, wordt deze verwijderd met de z.g. cuticle pusher (bokkepoot).

Vocht onttrekken.

Er wordt nailseptic aangebracht op de natuurlijke nagel, en dit word diverse keren herhaald, omdat we bij een nagelbijter te maken hebben met een vochtige nagelplaat.

Hechting.

Door dat er gebruik wordt gemaakt van een primer, wordt er gezorgd voor een optimale hechting, omdat we te maken hebben met een vette nagelplaat.

De tip.

Er wordt bij een nagelbijter gekozen voor een Ultra form tip. En het opzet stukje van de tip wordt met de vijl zo ver ingekort dat deze op de natuurlijke nagel van de klant past.

De vorm en de lengte.

De lengte van de tip wordt gelijk gemaakt aan de top van de vinger, omdat deze klanten geen nagels gewend zijn en de nagels anders te veel lijden d.m.v. stoten. Verder wordt ook de vorm aangepast aan de vingertop, hetgeen betekent dat er geen hoekjes uitsteken die ook weer vaak gestoten zullen worden.

Verzorgingsproducten voor thuis gebruik.

Nagelriem olie verzacht de nagelriem, en voedt en verzorgt tevens de huid rond de nagel. Deze moet dan ook dagelijks voor het naar bed gaan worden gebruikt, waardoor na enkele dagen al een zichtbare verbetering is opgetreden.

De nabehandeling.

Afhankelijk van hoever de natuurlijke nagel is afgebeten, wordt geadviseerd na 7 dagen wederom uw nagelstyliste te bezoeken. Dan worden de losgelaten delen weg gevijld, en zullen de nagels wederom worden opgevuld.

2 Weken later vindt er wederom een bezoek plaats, en dan vindt een complete nabehandeling plaats.

Na ongeveer drie maanden neemt het groeitempo af.

Voor elk nagelprobleem kunnen kunst nagels door middel van Acryl of Gel de juiste oplossing zijn. Mits deze maar op een professionele manier worden geplaatst

 

                   Voor de behandeling                                       Na de behandeling